Categories

ΡΩΣΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ


 ΥΛΙΚΑ

3 μέτριες πατάτες

3 μέτρια καρότα

3-4 αγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα 

1 φλιτζάνι αρακά

2 βραστά αυγά σφιχτά

1 κ.σ. κάπαρη

αλάτι, πιπέρι

Χυμό από μισό λεμόνι 

1 ½ κούπα μαγιονέζα

(προσθέτουμε προαιρετικά: καλαμπόκι βραστό, παντζάρι βραστό)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τις πατάτες και τα καρότα σε μικρούς κύβους.

Βάζουμε τις πατάτες στην κατσαρόλα και καλύπτουμε με κρύο νερό. Από την ώρα που θα πάρει βράση, βράζουμε 8-10’. Προσθέτουμε τα καρότα και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 8-10’. Προσθέτουμε τον αρακά και βράζουμε για ακόμα 5’. (πρέπει τα λαχανικά να έχουν μαλακώσει). Σουρώνουμε και ρίχνουμε μπόλικο κρύο νερό να σταματήσει ο βρασμός. Αφήνουμε να στραγγίξουν τελείως και να κρυώσουν.

Ψιλοκόβουμε τα αγγουράκια τουρσί και τα βραστά αυγά.

Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός της μαγιονέζας) σε μπολ και ανακατεύουμε απαλά. Δοκιμάζουμε και συμπληρώνουμε αλάτι ή λεμόνι. Τέλος προσθέτουμε τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε απαλά.

Τοποθετούμε στο ψυγείο. (Αντέχει 3-4 μέρες)