Categories

Τσιζκέικ ψυγείου


ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση:

250 γρ. μπισκότα τύπου Digestive ή Πτιμπερ

120 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα:

400 γρ. τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια

200 γρ. τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια με γιαούρτι

60 γρ. ζάχαρη

200 γρ. κρέμα γάλακτος

Για την επικάλυψη: 

500 γρ. μαρμελάδα φράουλα

λίγο νερό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Τρίβουμε στο μούλτι τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη.

2. Λιώνουμε το βούτυρο και το ενσωματώνουμε στα μπισκότα ανακατεύοντας με κουτάλι να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.

3. Μοιράζουμε σε 10-11 ποτηράκια ή μπολάκια από 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μείγμα μπισκότου.

4. Ρίχνουμε το τυρί και τη ζάχαρη στο μίξερ και χτυπάμε 3-4' να αφρατέψει.

5. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2'.

6. Μοιράζουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα.

7. Τέλος καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας με μαρμελάδα που την έχουμε αραιώσει με λίγο νερό για να γίνει ελαφρώς ρευστή.

8. Τοποθετούμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες πριν σερβίρουμε.


* Αντί για ατομικά cheesecake:

Τοποθετούμε ένα τσέρκι σε πιατέλα και ρίχνουμε το μπισκότο με το βούτυρο. Πατάμε με ένα κουτάλι και το ισιώνουμε. Ρίχνουμε την κρέμα και τη μαρμελάδα και τοποθετούμε στο ψυγείο.
 Αν θέλουμε διακοσμούμε με φρέσκες φράουλες και φυλλαράκια δυόσμου.