Categories

Χοιρινή μπριζόλα γεμιστή με τυρί κρέμα και λουκάνικο

Η συνταγή παρουσιάστηκε στο Chef στον αέρα στις 29.03.2017


ΥΛΙΚΑ
4 χοιρινές μπριζόλες (διπλής κοπής, των 400 γρ.)
16 λουκανικάκια VIENNA IFANTIS
400 γρ. τυρί ARLA HAVARTI
2 ψητές κόκκινες πιπεριές φλωρίνης
2 κ.σ. φρέσκο τυρί κρέμα ARLA
4 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
300 γρ. μουστάρδα
200 γρ. μέλι
1/2 φλιτζάνι νερό
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε το havarti στο χοντρό μέρος του τρίφτη ή το κόβουμε σε πολύ μικά κυβάκια. Πολτοποιούμε στο μούλτι τα λουκάνικα και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το τριμμένο havarti, την ψητή πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη, το φρέσκο τυρί κρέμα, 2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη, ψιλοκομμένη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Κόβουμε τις χοιρινές μπριζόλες κατά μήκος στο φιλέτο, μέχρι να δημιουργήσουμε μια τσέπη.
Γεμίζουμε τη διπλή χοιρινή μπριζόλα με το μείγμα του λουκάνικου, ρίχνουμε εξωτερικά αλάτι, πιπέρι και τις θωρακίζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο, από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Έπειτα βάζουμε σε ένα μπολ τη μουστάρδα, το μέλι, το νερό, 2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε τις μπριζόλες και τις ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 8 λεπτά (όχι παραπάνω).