Categories

Πιπεριές κέρατο γεμιστές με φέτα



ΥΛΙΚΑ
10 πράσινες γλυκές πιπεριές κέρατο (ή ανάμικτες με πιπεριές Φλωρίνης)
250 γρ. τυρί φέτα (ή 150 γρ. φέτα και 100 γρ. ανθότυρο)
2 ντομάτες κομμένες μικρά κομματάκια (χωρίς τα σπόρια)
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
150 γρ. μπέικον ή ζαμπόν ψιλοκομμένο
αλάτι – πιπέρι - ρίγανη
ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τις πιπεριές και κόβουμε, από τη πλευρά που είναι το κοτσάνι, ένα κομμάτι σαν καπάκι. Αφαιρούμε τα σπόρια τους και τις αφήνουμε στην άκρη.
Τρίβουμε σε ένα μπολ με το χέρι τη φέτα και προσθέτουμε το ζαμπόν ή το μπέϊκον, τις ντομάτες, 3 κ.σ. λάδι, μαϊντανό, ρίγανη και πιπέρι.
Παίρνοντας μικρές ποσότητες γεμίζουμε τις πιπεριές και στερεώνουμε το καπάκι των πιπεριών μια οδοντογλυφίδα (για να μη χυθεί η γέμιση στο ψήσιμο).
Λαδώνουμε ένα ταψάκι ή πυρέξ και τοποθετούμε τις πιπεριές. Ρίχνουμε από πάνω λίγο λάδι, πασπαλίζουμε με αλάτι και τις ψήνουμε στο φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Σερβίρονται ζεστές.