Categories

Γαύρος λαδορίγανη στο φούρνο




ΥΛΙΚΑ: 
1 κιλό γαύρο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κ.γ. ρίγανη
χυμό από 1-2 λεμόνια
αλάτι
πιπέρι
λίγο φρέσκο δενδρολίβανο 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αφού κόψουμε τα κεφάλια και καθαρίσουμε το γαύρο από τα έντερα, τον ξεπλένουμε με άφθονο νερό και τον βάζουμε σε ταψί. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και λίγο νεράκι  (1 κρασοπότηρο) και ανακατεύουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 30'.