Categories

ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ, ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΖΕΛΕ


ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φρυγανιές
2 φακελάκια κρέμα βανίλια στιγμής
700 ml γάλα (350 ml ανά φακελάκι)

ΓΙΑ ΤΟ ΖΕΛΕ
2 φακελάκια φρουί ζελέ φράουλα (ή όποια γεύση θέλουμε)
2 ποτήρια ζεστό νερό
2 ποτήρια κρύο νερό

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι νερό
1/2 σφηνάκι κονιάκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε πρώτα το ζελέ: Βάζουμε σε ένα μπολ το περιεχόμενο των δύο φακέλων ζελέ. Προσθέτουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το ζελέ. Προσθέτουμε 2 ποτήρια κρύο νερό και ανακατεύουμε καλά. Μόλις κρυώσει το μείγμα, τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Στη συνέχεια φτιάχνουμε το σιρόπι: Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5' (από την ώρα που θα αρχίσει να βράσει). Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το κονιάκ.
Στρώνουμε σε ένα πυρέξ (35Χ25) τις φρυγανιές μέχρι να καλυφθεί καλά ο πάτος του. Ρίχνουμε από πάνω κουταλιά - κουταλιά το σιρόπι μέχρι να βραχούν πολύ καλά όλες οι φρυγανιές.
Συνεχίζουμε φτιάχνοντας την κρέμα χτυπώντας το γάλα με τα δύο φακελάκια κρέμα στιγμής, μέχρι να πήξει.
Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από τις φρυγανιές και τη στρώνουμε ομοιόμορφα. Βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο για 1 ώρα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε κουταλιά - κουταλιά από πάνω το ζελέ.
Μεταφέρουμε με προσοχή το γλυκό στο ψυγείο και αφήνουμε να πήξει καλά (περίπου 4-5 ώρες).