Categories

Σουπιές με σπανάκι




ΥΛΙΚΑ για 5 άτομα
1 κ. σουπιές
1 κ. σπανάκι
6-7 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 ποτήρι χυμό ντομάτα
1 μελάνι σουπιάς προαιρετικά (1 κουταλιά σούπας)

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις σουπιές σε κομματάκια.
Βάζουμε τις σουπιές σε κατσαρόλα και τις αχνίζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά που βγάζουν. Ρίχνουμε στη συνέχεια λάδι φέρνουμε δυο βόλτες και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ρίχνουμε 1 ποτήρι ντοματοχυμό και ελάχιστο νεράκι (ίσα να ξεπλύνουμε το ποτήρι) και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για περίπου 45' - 50'. Μόλις μαλακώσουν οι σουπιές ρίχνουμε το σπανάκι πλυμένο και χοντροκομμένο, τον μαϊντανό και 1 κ.σ. μελάνι. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 15'.

* Νερό δεν συμπληρώνουμε γιατί βγάζει το σπανάκι.
* Εάν δεν έχουμε φρέσκα κρεμμυδάκια μπορούμε να βάλουμε 1 μεγάλο ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι.