Categories

Μιλφέιγ με φράουλες

Η συνταγή είναι του Κυριάκου Μελλά και είχε παρουσιαστεί στο STAR στην εκπομπή "Μία" της Τατιάνας Στεφανίδου


Υλικά 
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας 
5 κ.σ.   ζάχαρη κρυσταλλική   για το πασπάλισμα 
1 κεσεδάκι φράουλες κομμένες σε φέτες

Για την κρέμα 
750 ml γαλα 
180 γρ ζάχαρη 
1 αυγό και 3 κρόκους 
2 βανιλίνες 
80 γρ κορν φλάουρ 
330 γρ κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά χτυπημένησ ε σαντιγύ
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Για την κρέμα
Ζεσταίνουμε το γάλα με τη μισή ζάχαρη. Σε μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα τα αυγά με το κορν φλάουρ και την υπόλοιπη ζάχαρη. Χτυπάμε καλά. Μόλις βράσει το γάλα ρίχνουμε λίγο λίγο μέσα στο μπολ με τα αυγά (εκτός φωτιάς) ανακατεύοντας πολύ γρήγορα και συνέχεια. Μόλις ρίξουμε το 1/3 του γάλακτος, ρίχνουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα (ανακατεύοντας συνέχεια) και ξαναβάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε γρήγορα και συνέχεια μέχρι να πήξει (περίπου 1-2 λεπτά).
Αδειάζουμε σε καθαρό μπολ και εφάπτουμε πάνω στην κρέμα διαφανή μεμβράνη ή αντικολλητικό χαρτί (για να μην κάνει κρούστα). Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.

Για τη σφολιάτα
Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και με τη βοήθεια μεγάλου καπακιού κατσαρόλας κόβουμε έναν κύκλο. Αλείφουμε την επιφάνειά του με νερό. Κόβουμε ένα δακτυλίδι σφολιάτας γύρω - γύρω πάχους περίπου 2 εκ. και το τοποθετούμε από πάνω γύρω - γύρω (για να κάνει τοίχωμα ο δίσκος σφολιάτας). 
Τρυπάμε με το πηρούνι  κατά διαστήματα  όλο το δίσκο σφολιάτας .Ό,τι έχει περισσέψει το κόβουμε σε λωρίδες πάχους 1-1,5 εκ. (αυτά δεν τα τρυπάμε). Αλείφουμε όλες τις επιφάνειες με νεράκι και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.

Το στήσιμο
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ώσπου να γίνει σαντιγύ. Βγάζουμε την μεμβράνη από την κρέμα και χτυπάμε καλά με τον αυγοδάρτη ώσπου να γίνει μια λεία κρέμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη σαντιγύ και με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.
Τοποθετούμε το δίσκο της σφολιάτας σε πιατέλα. Ρίχνουμε τη μισή κρέμα και στρώνουμε φράουλες γύρω γύρω και στη μέση. Παίρνουμε τα στικ σφολιάτας και αφού τα βουτήξουμε από τη μια μεριά στην υπόλοιπη κρέμα στρώνουμε γύρω γύρω σαν να χτίζουμε ακανόνιστα τον τοίχο του δίσκου.
Ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα στο κέντρο, λίγες φράουλες και καρφώνουμε τα υπόλοιπα μπαστουνάκια σφολιάτας. Ρίχνουμε μπόλικη ζάχαρη άχνη.



Το βίντεο με τη συνταγή εδώ: http://www.yupiii.gr/webtv/view/36497