Categories

Ταραμοσαλάτα




Υλικά για 6-8 μερίδες
150
 γραμ ταραμά λευκό
500 γραμ ψωμί μπαγιάτικο (με την κόρα)
Μισό κρεμμύδι λιωμένο στον πολύ ψιλό τρίφτη
400 ml καλαμποκελαιο 
χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
40 ml κρύο νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουσκεύουε το ψωμί και το στύβουμε πολύ καλά.
Βάζουμε στο μίξερ τον ταραμά, το ψωμί, το πολτοποιημένο κρεμμύδι (τριμμένο στο ψιλό του τρίφτη) και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα να πολτοποιηθούν τα υλικά. Στη συνέχεια χωρίς να σταματήσει το χτύπημα ρίχνουμε το λεμόνι σιγά σιγά μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας το λάδι με ροή κλωστής για να μην κόψει ο ταραμάς. Τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό. Χτυπάμε για 1’ και είναι έτοιμος.

Όσο πιο πολύ χτυπάμε το μείγμα τόσο πιο απαλή υφή έχει η ταραμοσαλάτα μας. ΠΡΟΣΟΧΗ, δεν το παρακάνουμε με το χτύπημα γιατί νερουλιάζει και «κόβει». Σε περίπτωση που «κόψει» προσθέτουμε λίγο νεράκι (1-2 κουταλιές) και χτυπάμε στο μίξερ για 1 λεπτό.