Categories

Ταραμοσαλάτα




Υλικά για 6-8 μερίδες
150
-170 γραμ ταραμά λευκό
300 γραμ ψωμί μπαγιάτικο (χωρίς την κόρα) (1/2 κ. με κόρα)
1 μικρό κρεμμύδι λιωμένο στον πολύ ψιλό τρίφτη
1 1/3 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 μικρό φλιτζανάκι του καφέ χυμό λεμονιού (χυμός από 1 λεμόνι)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουσκεύουε το ψωμί και το στύβουμε πολύ καλά.
Βάζουμε στο μίξερ τον ταραμά, το ψωμί, το πολτοποιημένο κρεμμύδι (τριμμένο στο ψιλό του τρίφτη) και χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα να πολτοποιηθούν τα υλικά. Στη συνέχεια χωρίς να σταματήσει το χτύπημα ρίχνουμε το λεμόνι σιγά σιγά μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα. Συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτοντας το ελαιόλαδο με ροή κλωστής για να μην κόψει ο ταραμάς. Μόλις τελειώσουν τα υλικά δυναμώνουμε την ταχύτητα, χτυπάμε για 1’ και είναι έτοιμος.

Όσο πιο πολύ χτυπάμε το μείγμα τόσο πιο απαλή υφή έχει η ταραμοσαλάτα μας. ΠΡΟΣΟΧΗ, δεν το παρακάνουμε με το χτύπημα γιατί νερουλιάζει και «κόβει». Σε περίπτωση που «κόψει» προσθέτουμε λίγο νεράκι (1-2 κουταλιές) και χτυπάμε στο μίξερ για 1 λεπτό.