Categories

Ζυμαρικά με κρέμα κοτόπουλου, μπέικον και πέστο




ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
6 λωρίδες μπέικον ψιλοκομμένες
2 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μικρά κομματάκια
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
4 σκελίδες σκόρδο
150 γρ. σπανάκι
5 φλιτζάνια γάλα
1 κιλό φετουτσίνι
½ φλιτζάνι σάλτσα πέστο
1 φλιτζάνι παρμεζάνα
λίγη παρμεζάνα για γαρνίρισμα
φρέσκο ​​μαϊντανό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμότητα, ψήνουμε το μπέικον μέχρι γίνει ελαφρώς τραγανό.
2. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το αλάτι, το πιπέρι και τη σκόνη σκόρδου.
Μαγειρεύουμε μέχρι να μην παρουσιάζει ροζ το κοτόπουλο και το αφαιρούμε (μόνο το κοτόπουλο).
3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
4. Όταν τα κρεμμύδια μελώσουν, προσθέτουμε το σπανάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθεί (1-2’)
5. Προσθέτουμε το γάλα και αφήνουμε να βράσει.
6. Προσθέτουμε τα φετουτσίνι ανακατεύουμε βάζουμε το καπάκι.
7. Μαγειρεύουμε τα φετουτσίνι σε μέτρια φωτιά και μέχρι να πήξει το γάλα (περίπου 7 λεπτά).
8. Αποσύρουμε και ρίχνουμε το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε το πέστο και την παρμεζάνα.
9. Γαρνίρουμε με μαϊντανό και επιπλέον παρμεζάνα
10. Απολαύστε το!

(Αντιγραφή της συνταγής από:
https://www.buzzfeed.com/pierceabernathy/one-pot-creamy-chicken-bacon-pesto-pasta?utm_term=.jpGwGAVE30#.ncXExL9PaV)