Categories

Μπισκότα μπανόφι





ΥΛΙΚΑ

1 μπανάνα 
3 γεμάτες κουταλιές της σούπας καραμέλα βουτύρου
150 γραμμάρια καστανή ζάχαρη 
100 γραμμάρια 
βούτυρο (λούρπακ)
2 αυγά 
1 κουταλάκι του γλυκού 
εκχύλισμα βανίλιας (ή 1/2 λωβό βανίλιας)
125 γραμμάρια αλεύρι 
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
100 γραμμάρια κομματάκια σοκολάτας 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
1. Λιώνουμε την μπανάνα και ανακατεύουμε την καραμέλα βουτύρου. 
2. Χτυπάμε την καστανή ζάχαρη και το βούτυρο και στη συνέχεια τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας. 
3. Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, και τα κομματάκια σοκολάτας. 
4. Αφήνουμε τη ζύμη μπισκότων στο ψυγείο για περίπου μία ώρα. 

5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C.
6. Στρώνουμε σε ένα λαμαρίνα αντικολλητικό χαρτί και με ένα κουτάλι φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια, τα τοποθετούμε πάνω στο αντικολλητικό χαρτί (δεν μας νοιάζει το σχέδιο γιατί απλώνουν) και ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν. 
7. Απολαύστε το!