Categories

Λαζάνια με Κοτόπουλο Alfredo





ΥΛΙΚΑ
4-6 χωρίς κόκαλα, στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα
4-6 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
4-6 κουταλάκια του γλυκού πιπέρι
4-6 κουταλάκια του γλυκού σκόνη σκόρδου
4 κουταλιές της σούπας λάδι canola
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
½ μέτριο λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
1 κούπα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
10-12 μαγειρεμένα ζυμαρικά λαζάνια
2 φλιτζάνια τυρί μοτσαρέλα, ψιλοκομμένο
6 λωρίδες μπέικον, μαγειρεμένο και κομμένο σε κομματάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.
2. Κόβουμε κάθε στήθος κοτόπουλου στη μέση κατά μήκος και πασπαλίζουμε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, το πιπέρι και τη σκόνη σκόρδου ομοιόμορφα και στις δύο πλευρές του κάθε στήθος κοτόπουλου.
3. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, στη συνέχεια, τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο για περίπου 1 λεπτό ανά πλευρά.
Θα συνεχιστεί το μαγείρεμα μέσα στο φούρνο αργότερα.
Στο υπολειπόμενο λάδι (στραγγίξτε λίγο εάν είναι απαραίτητο), ρίχνουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το μείγμα να αρχίσει να ροδίζει.
4. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσει να βράζει, στη συνέχεια, προσθέτουμε την παρμεζάνα και μαϊντανό.
5. Μαγειρεύουμε για 1 επιπλέον λεπτό, στη συνέχεια, αφαιρούμε από τη θερμότητα.
6. Σε ένα 9 × 13 ορθογώνιο ταψί, απλώνουμε περίπου το ένα τέταρτο του μίγματος κρέμας στο κάτω μέρος.
7. Βάζουμε αρκετά λαζάνια για να καλύψει τη σάλτσα, στη συνέχεια απλώνουμε περίπου το μισό του εναπομείναντος μίγματος κρέμας από πάνω.
8. Τοποθετούμε αρκετά στήθη κοτόπουλου για να καλύψει τη σάλτσα, στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με το μισό της μοτσαρέλας, ακολουθούμενο από το μισό του μπέικον και μισό μαϊντανό.
9. Επαναλαμβάνουμε τα στρώματα για μια ακόμη φορά, ξεκινώντας με λαζάνια, σάλτσα, κοτόπουλο, μπέικον, μαϊντανό και μοτσαρέλα.
10. Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι το τυρί να ροδίσει.
11. Αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 15 λεπτά, κόβουμε και σερβίρουμε!
12. Απολαύστε το!

(Αντιγραφή της συνταγής από: https://www.facebook.com/buzzfeedtasty/?fref=ts)