Categories

Φρικασέ



ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αρνάκι (ή κατσικάκι) από μπροστινό κομμένο σε μερίδες
2/3 της κούπας λάδι
2 μεγάλα μαρούλια κομμένα στα τρία
1/2 ματσάκι άνηθος
5 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
2 αυγά
το χυμό 2 λεμονιών
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρέας για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το κομμένο κρεμμυδάκι ανακατεύοντας κατά διαστήματα για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε 1 ποτήρι βραστό νερό στην κατσαρόλα (ίσα να σκεπαστεί το κρέας), αλατίζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας για 45 λεπτά.
Σ΄αυτό το διάστημα πλένουμε και κόβουμε τα μαρούλια σε χοντρά κομμάτια (στα τρία ή στη μέση).
Αφού περάσουν τα 45 λεπτά αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και βάζουμε τα μαρούλια.
Τα αφήνουμε να βράσουν με το ζουμί που έχει η κατσαρόλα για 4’-5’ περίπου (μέχρι να μαραθούν) και ξαναβάζουμε το αρνάκι στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 20 λεπτά ακόμα.

ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και προσθέτουμε τους κρόκους. Ρίχνουμε και το χυμό από τα λεμόνια. Βγάζουμε το φαγητό από το μάτι  της κουζίνας και με μια βαθιά κουτάλα βάζουμε σιγά - σιγά (για να μην κόψει)  ζουμάκι από το φαγητό στο αυγολέμονο. Όταν τελειώσουμε ρίχνουμε το αυγολέμονο στο φαγητό. Κουνάμε την κατσαρόλα δεξιά αριστερά να πάει παντού το αυγολέμονο.