Categories

Σεφταλιές



Υλικά
1 κιλό σκέπη
1 κιλό κιμά χοιρινό, χονδροκομμένο λιπαρό
400 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1-2 μάτσα μαϊντανό (μόνο τα φύλλα), ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο μπόλικο.

Εκτέλεση
Βάζουμε τη σκέπη για λίγο σε ζεστό νερό να μαλακώσει.
Σε ένα μπολ τοποθετούμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το μαϊντανό και τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε τα υλικά.
Τυλίγουμε τον κιμά σε κομματάκια σκέπης, όπως τυλίγουμε τα ντολμαδάκια. Φροντίζουμε να γυρίσουμε τον κιμά 2 φορές στην σκέπη, ώστε να μη σκάσει στο ψήσιμο (να είναι περίπου 150 γρ. η κάθε σεφταλιά (το βάρος συμπεριλαμβάνει και τη σκέπη). – Ψήνουμε τις σεφταλιές στα κάρβουνα. Οι σεφταλιές είναι καλό να ψήνονται 10 λεπτά από κάθε μεριά. Το ζητούμενο είναι να ξεροψηθούν και να πάρουν ωραίο τσίκνισμα στη σχάρα, ενώ το λίπος και τα μπόλικα κρεμμύδια θα τις κρατήσουν ζουμερές.

Ζεσταίνουμε κυπριακές πίτες και γεμίζουμε όπως μας αρέσει.