Categories

Κουρκούτι με μπύρα


YΛΙΚΑ
300 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
330 κ.ε. μπύρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Τα κάνουμε βουναλάκι και στο κέντρο ρίχνουμε τη μπύρα. 
Ανακατεύουμε. Μην ξεχνάμε ότι δεν κάνουμε ζύμη αλλά κουρκούτι. Πρέπει να είναι κάπως ρευστό αλλά ταυτόχρονα κολλώδες. Ρυθμίζουμε ανάλογα την ποσότητα του αλευριού (αν είναι πολύ ρευστό) ή της μπύρας (αν έσφιξε πολύ). 
Αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο και μετά το χρησιμοποιούμε αφού το ανακατέψουμε καλά.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην αφαιρέσετε το αλάτι και τη ζάχαρη. Αποτελούν χημικά συστατικά αναγκαία για το κουρκούτι. Το αλάτι σφίγγει το τελικό αποτέλεσμα και η ζάχαρη δίνει το χρυσό χρώμα στην κρούστα.