Categories

Σουπιές με σπανάκι


ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό σουπιές
  • 1 κιλό σπανάκι μόνο τα φύλλα
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε μισές ροδέλες και 2 φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • 1/2  ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κ.σ. πελτές ή 2 μεγάλες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • πιπέρι
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπλένουμε τις σουπιές κάτω από τρεχούμενο νερό και τις βάζουμε να στραγγίξουν πολύ καλά.  Έπειτα τις κόβουμε στη μέση χωρίζοντας το σώμα και τα πλοκάμια. Κόβουμε τα πλοκάμια στη μέση και κόβουμε το υπόλοιπο σε κομματάκια.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι έως ότου γυαλίσει. Ρίχνουμε τις σουπιές και τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 7 λεπτά. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα. Μετά από 3 λεπτά χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 3 λεπτά.
Έπειτα ρίχνουμε το σπανάκι από το οποίο έχουμε καθαρίσει και κρατήσει μόνο τα φύλλα.
Ανακατεύουμε συνεχώς και το αφήνουμε να μαγειρευτεί 7 λεπτά. Κατόπιν, προσθέτουμε το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και το ξύσμα λεμονιού και αφήνουμε για άλλα 8 λεπτά ανακατεύοντας κάθε τόσο προσεκτικά.
(Για πιο ιδιαίτερη γεύση, προσθέτουμε στο τέλος 1 κ.γ.  μουστάρδα, ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά).