Categories

Λαζάνια με κιμά



ΥΛΙΚΑ
14 φύλλα λαζάνια 
2 κ.σ. λάδι
2 κ.σ. βούτυρο
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 καρότο τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
500 γρ. κιμάς
1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
6 κ.σ. συμπυκνωμένος ντοματοχυμός (πουμαρό ή passata primo gusto)
4 φλ. τσαγιού τυριά που λιώνουν χοντροκομμένα (μοτσαρέλα, ρεγκάτο, ένταμ, κασέρι)
1 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο ντοματάκι Primo Gusto
1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
2 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο, προσθέτουμε το μπέϊκον, το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο. Ανακατεύουμε για 3΄σε δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε το σκόρδο και  τον κιμά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κρασί και την τομάτα. Αφήνουμε να ψηθεί σκεπασμένο για 45’ σε χαμηλή φωτιά.Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ, στρώνουμε μία στρώση λαζάνια και ρίχνουμε από πάνω μία στρώση κιμά (με το ζουμί του). Πασπαλίζουμε με ένα φλιτζάνι τυρί. Αλλη στρώση λαζάνια, μετά κιμά, κ.λ.π. μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τελειώνουμε με μία στρώση λαζάνια.Ανακατεύουμε τη σάλτσα, το γάλα, την κρέμα. Περιχύνουμε τα λαζάνια και προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται μέχρι να σκεπασθούν τελείως τα λαζάνια. Κλείνουμε ερμητικά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 50΄. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με τυρί και ψήνουμε άλλα 15΄.