Categories

Σαρμαδάκια γιαλαντζί


ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 χούφτα φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κούπα ρύζι γλασέ
αλάτι, πιπέρι
χυμό από 1 λεμόνι
1 κρασοπότηρο λάδι
1/2 κρασοπότηρο νερό
100 αμπελόφυλλα ζεματισμένα (περίπου)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λεκανίτσα τοποθετούμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε και τυλίγουμε αμπελόφυλλα τοποθετώντας σε κάθε φύλλο 1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα. Προσέχουμε να είναι σφιχτά τυλιγμένα. Τοποθετούμε κυκλικά σε μεγάλη κατσαρόλα (γίνονται περίπου τρεις σειρές). Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό. Σκεπάζουμε με πιάτο και μόλις πάρει βράση το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά από το 9 στο 3 και σιγοβράζουμε για μισή ώρα.