Categories

Κέικ μήλου με λάδι

Ένα πεντανόστιμο ελαφρώς υγρό κέικ, λόγω του μήλου, που φαίνεται σαν να το έχουμε βρέξει με σιρόπι

ΥΛΙΚΑ
  • 1/2 κ. μήλα σε κυβάκια κομμένα
  • 1/2 κ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 1/2 κ.γ. κανελογαρύφαλλα
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 βανίλια
  • 4 αυγά
  • 1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
  • 1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι
  • 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια χοντροκοπανισμένα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Χτυπάμε τα αυγά ολόκληρα με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
  2. Προσθέτουμε το λάδι λίγο λίγο συνεχίζοντας το χτύπημα.
  3. Λιώνουμε πάνω από τον κάδο του μίξερ την σόδα στον χυμό πορτοκάλι (προσοχή γιατί φουσκώνει) και προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών.
  4. Ανακατεύουμε σε ξεχωριστό μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια, το ξύσμα και τα κανελογαρύφαλλα και στη συνέχεια χαμηλώνουμε την ένταση του μίξερ και προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά  στο μείγμα των αυγών μέχρι να ενσωματωθεί.
  5. Κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε τα μήλα και τα καρύδια ανακατεύοντας απαλά.
  6. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για περίπου 1 ώρα.
  8. Μόλις κρυώσει ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε ζάχαρη άχνη.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το κέικ  λόγω της υγρασίας από το μήλο, δεν αντέχει για πολλές μέρες και χαλάει. Πρέπει να καταναλωθεί σε 2-3 μέρες το πολύ.