Categories

Μπεσαμέλ χωρίς αυγά



ΥΛΙΚΑ
3 γεμάτες κ.σ. κορν φλάουρ + 1 γεμάτη κ.σ. αλεύρι (ή 5 κ.σ. αλεύρι)
1/2 φακελ. μπέικιν πάουντερ
5 κ.σ. κοφτές βούτυρο (ή 3 κ.σ. βούτυρο και 2 κ.σ. ελαιόλαδο)
4 γεμάτες φλιτζάνες τσαγιού γάλα φρέσκο
1 χούφτα τυρί τριμμένο για μακαρόνια
αλάτι - πιπέρι
λίγη ζάχαρη
λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε 1 φλιτζάνα γάλα διαλύουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το μπέικιν, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί. Λίγο πριν αρχίσει να φουσκώνει ρίχνουμε το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε δυνατά και συνέχεια μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο και το τυρί. Ανακατεύουμε εκτός φωτιάς μέχρι να ενσωματωθούν.