Categories

ΧΑΛΒΑΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΝΙΟΣ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


(σπεσιαλιτέ ΑΛΥΚΕΣ ΚΙΤΡΟΥΣ – ΚΑΤΕΡΙΝΟΣΚΑΛΑ ΠΙΕΡΙΑΣ)


ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΨΙ)
1 lt νερό
3 πορτοκάλια ολόκληρα αλεσμένα (με τη φλούδα)
1 κιλό ζάχαρη
500 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
200 γρ. βούτυρο φρέσκο
200 γρ. ινδοκάρυδο
1 κουτ. γλυκ. βανίλια
300-400 γρ. κουβερτούρα
800 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια, τα στεγνώνομε και τα πολτοποιούμε με την φλούδα τους σε ένα μπλέντερ.
Βράζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, ρίχνουμε την ζάχαρη και την ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε τα πολτοποιημένα πορτοκάλια, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ινδοκάρυδο, το σιμιγδάλι και περιμένουμε να πήξει. Στο τέλος, ρίχνουμε την βανίλια και το βούτυρο. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το στρώνουμε με μια σπάτουλα.
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε την κουβερτούρα και περιμένουμε να λιώσει. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, λίγη στην αρχή και έπειτα την υπόλοιπη, ανακατεύομε μέχρι να πήξει. Περιχύνουμε τον χαλβά με την σοκολάτα.
Το αφήνουμε να κρυώσει, εκτός ψυγείου για τουλάχιστον 1 ώρα και μετά τον κόβουμε. Γαρνίρουμε με φέτες πορτοκαλιού ή και με σαντιγί.