Categories

Μπισκοτόγλυκο με μερέντα




ΥΛΙΚΑ
·    600γρ. μερέντα (την αραιώνουμε με λίγο καφτό γάλα για να γίνει παχύρευστη)
·    1 ½  - 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
·    1200 ml φρέσκο γάλα
·    10 κ. σ. κοφτές ζάχαρη
·    12 κ.σ. άνθος αραβοσίτου (2 φακελλάκια)
·    1 τριμμένη σοκολάτα (προαιρετικά)
·    Έξτρα γάλα για τα μπισκότα (100ml θα είναι αρκετό)
·    200 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος VEGETALCREAM (στο χάρτινο κουτί με το χωνί) ( κτυπημένη σε σαντιγύ με 1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο άχνη – πρέπει να είναι λίγο άγλυκη η σαντιγύ για να ισορροπήσει τη γλύκα της μερέντας)

Για την κρέμα:
Διαλύουμε σε περίπου 200 γρ. κρύο γάλα το άνθος αραβοσίτου. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα και μόλις βράσει τραβάμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το κρύο γάλα με το άνθος αραβοσίτου. Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν και ξαναβάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα μέχρι να πήξει (περίπου μετά από 2 λεπτά).
Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.
Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα σε λίγο χλιαρό γάλα (χωρίς να τα αφήσουμεε να μουλιάσουν) στραγγίζουμε και τα στρώνουμε σε ένα πυρέξ σε σχήμα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο.
Ρίχνουμε την  μισή κρέμα πάνω από τα μπισκότα. Βάζουμε άλλη μία στρώση μπισκότα (ελαφρώς βρεγμένα στο γάλα), στη συνέχεια την υπόλοιπη κρέμα, πάλι στρώση μπισκότα και τέλος στρώση σαντιγύ.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.

Όταν πρόκειται να το σερβίρουμε στρώνετε από πάνω σε ημίρευστη μορφή τη μερέντα (αφού την έχουμε αραιώσει πρώτα με λίγο καφτό  γάλα).
Πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα.