Categories

ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΣΠΙΤΙΚΗ



ΥΛΙΚΑ
1 αβγό (ολόκληρο)
1 κούπα καλαμποκέλαιο
1 κ.γ. ξύδι λευκό
1 κ.γ. χυμό λεμονιού


½ κ.γ. μουστάρδα (κατά προτίμηση σκόνη)
½ κ.γ. αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
2 παγάκια λιωμένα (νερό παγωμένο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά  το 1/4 από το λάδι και τα υπόλοιπα υλικά (μπορούμε να τα χτυπήσουμε και με το ραβδομπλέντερ).
Χτύπαμε σε μέτρια ταχύτητα και κατά τη διάρκεια του χτυπήματος προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι με ροή σαν κορδόνι. Λίγο πριν τελειώσει το λάδι ρίχνουμε το παγωμένο νερό.
Μόλις ομοιογενοποιηθεί το μείγμα η μαγιονέζα είναι έτοιμη.

Διατηρείται για 7 μέρες στο ψυγείο.