Categories

Τάρτα αμυγδάλου με σαγκουίνι

Συνταγή του Άκη Πετρετζίκη που παρουσιάστηκε στο πρωινό mou

Για τη ζύμη:
500 γραμμάρια αλεύρι
250 γραμμάρια βούτυρο παγωμένο, κομμένο σε κύβους
125 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
2 αυγά
1 πρέζα αλάτι
νερό όσο πάρει

Για την αμυγδαλόπαστα (γέμιση):
250 γραμμάρια αμύγδαλο άσπρο ξεφλουδισμένο και ωμό
90 βούτυρο
1 αυγό
1 κουταλιά αλεύρι
130 γραμμάρια ζάχαρη
άρωμα βανίλιας ή πικραμύγδαλο
6 σαγκουίνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε όλα τα υλικά για την αμυγδαλόπαστα χωρίς το βούτυρο και το αυγό.
Μόλις διαλυθεί το μίγμα, προσθέτουμε το αυγό και το βούτυρο και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη ζύμη, χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από τα αυγά και το νερό για 30», προσθέτουμε τα αυγά και όσο νερό χρειάζεται και χτυπάμε άλλα 10».
Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μισή ώρα.

Στη συνέχεια, ανοίγουμε τη ζύμη και την απλώνουμε σε μια ταρτιέρα που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει, τρυπάμε καλά με ένα πιρούνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με τα φασόλια στους 160οC για 20′.
 Αφαιρούμε τα φασόλια και ψήνουμε άλλα 20′.

Απλώνουμε την αμυγδαλόπαστα, τα 6 πορτοκάλια κομμένα σε φέτες από πάνω πασπαλίζουμε  2-3 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική και ψήνουμε για άλλα 40’ περίπου.
Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε