ΥΛΙΚΑ
1
½ κ. μοσχάρι φιλέτο, ή χτένι ή νουά ή σπαλονουά
400
γρ. λευκά μικρά μανιτάρια φρέσκα (ολόκληρα ή κομμένα στη μέση)
½
λίτρο μαυροδάφνη
250
γρ. φρέσκο βούτυρο
αλάτι,
πιπέρι, 2-3 σκελίδες σκόρδο
ζωμός
μοσχαριού (1 έτοιμο ζωμό κνορ αραιωμένο σε 2 φλ. Ζεστό νερό)
Για
γαρνίρισμα: αρωματικό ρύζι μπασμάτι ή πουρέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε
το μοσχάρι ή το φιλέτο σε κομματάκια και το σωτάρουμε με τα μανιτάρια και το σκόρδο σε λίγο
ελαιόλαδο. Σβήνουμε με τη μαυροδάφνη και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό
μοσχαριού (μπορουμε να φτιάξουμε ετοιμο ζωμό). Αφήνουμε να βράσουν και
προσθέτουμε το φρέσκο βούτυρο ώστε να δέσει η σάλτσα.
Προσθέτουμε
αλάτι και πιπέρι της αρεσκείας μας και το σερβίρουμε γαρνίροντας το με το ρύζι
(το οποίο το έχουμε βράσει απο πριν).