Categories

Τζατζίκι



ΥΛΙΚΑ

1 κ. γιαούρτι στραγγιστό
2 μεγάλα αγγούρια
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι
2 πρεζες αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αδειάζουμε το γιαούρτι σε ένα μεγάλο τάπερ.
Καθαρίζουμε το σκόρδο, κόβουμε τις σκελίδες κατα μήκος και αφαιρουμε την πράσινη φύτρα τους που βρίσκεται στο κέντρο. Λιώνουμε το σκόρδο με το ειδικό εργαλείο πολτοποίησης (αν δεν έχουμε το τρίβουμε στο ψιλό του τρίφτη) και το ρίχνουμε στο γιαούρτι.
Καθαρίζουμε το αγγούρι  από τη φλούδα και το τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη. Πέρνουμε λίγο λίγο τριμμένο αγγούρι στη χούφτα μας, το στίβουμε καλά με τα δυο μας χέρια να φύγουν τα υγρά και το ρίχνουμε μέσα στο γιαούρτι. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά (λάδι, ξύδι, αλάτι) και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα αλάτι.
Τοποθετούμε στο ψυγείο κλείνοντας το τάπερ με καπάκι.
Ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.