Categories

Μηλόπιτα



ΥΛΙΚΑ
1 βιτάμ
1 φλυτζάνα ζάχαρη
1 κ.σ. κανέλα
8 αυγά (τα ασπράδια μαρέγκα)
8 φλυτζανάκια του καφέ ζάχαρη
8 φλυτζανάκια του καφέ αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν
μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες ή μισοφέγγαρα
½ φλυτζάνι καρύδια χοντροκοπανισμένα για στόλισμα
(προαιρετικά 1/2 φλιτζάνι τσαγιού σταφίδες μαύρες)

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και την κανέλα μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει καλά. Στρώνουμε το μείγμα σε στρογγυλό ταψί 28 cm διάμετρο βουτυρωμένο. Από πάνω ρίχνουμε τις σταφίδες και στρώνουμε μια σειρά μήλα κομμένα σε χοντρές ροδέλες ή μισοφέγγαρα στρωμμένα κυκλικά.
Στο μεταξύ έχουμε χτυπήσει στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη να ασπρίσουν. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και τέλος ανακατεύουμε ελαφρά τα ασπράδια μαρέγκα. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα μήλα στο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50' - 60' (μέχρι να γίνει το κέικ - το τρυπάμε με οδοντογλυφίδα και αν βγει καθαρή είναι έτοιμο).
Αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα για να έρθουν τα μήλα από πάνω και γαρνίρουμε με χοντροκοπανισμένα καρύδια