Categories

Ρεβανί



ΥΛΙΚΑ
6 αυγά
6 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
8 κ.σ. αλεύρι
10 κ.σ. ζάχαρη
1 μπέικιν

Για το σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
φλούδα λεμονιού
χυμός από μισό λεμόνι


(Όταν βάλουμε το ταψί στο φούρνο ξεκινάμε το σιρόπι. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού για 4 λεπτά στο δυνατό και στη συνέχεια χαμηλώνουμε στο 1, ίσα ίσα να βγάζει φυσαλίδες, μέχρι να ψηθεί το γλυκό. Μόλις βγάλουμε το γλυκό, ρίχνουμε το λεμόνι στο σιρόπι και όπως είναι καυτό, σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι κουταλιά - κουταλιά.

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη να γίνουν μαρέγκα.
Χτυπάμε τους κρόκους να ασπρίσουν και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το  σιμιγδάλι και το μπέικιν. Τέλος ανακατεύουμε απαλά τη μαρέγκα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί με διάμετρο 30-32 cm ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε 30’ περίπου, στους 180 βαθμούς.
Σιροπιάζουμε το καυτό γλυκό με το καυτό* σιρόπι (λίγο - λίγο). Κόβουμε σε κομμάτια όταν θα έχει πιει όλο το σιρόπι και θα έχει κρυώσει καλά. (* πρέπει να είναι καυτά και τα δύο για να ρουφήξει το γλυκό όλο το σιρόπι).