Categories

Ρεβανί




ΥΛΙΚΑ
6 μεσαία αυγά
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα αλεύρι
1 κούπα ζάχαρη
1 κ.σ. μπέικιν
Χυμό και ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι 

Για το σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
1 κ.γ. βούτυρο (φρέσκο αγελαδινό ή Βιτάμ) 
χυμός από μισό λεμόνι
φλούδα λεμονιού 

Για το τελείωμα 
1 κούπα γάλα σε θερμοκρασία δωματίου. 

Ανάβουμε το φούρνο στους 180 πάνω κάτω και ξεκινάμε το σιρόπι. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού για 4 λεπτά (μετράμε χρόνο από την ώρα που θα ξεκινήσει ο βρασμός). Αποσύρουμε και ρίχνουμε το βούτυρο και το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να κρυώσει. 

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη 5' στο δυνατό να ασπρίσουν. Χαμηλώνουμε την ένταση του μίξερ και ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και το αλεύρι ανακατεμένο με το  σιμιγδάλι και το μπέικιν. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με ψιλό σιμιγδάλι ένα ταψί 25Χ30 cm, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε 30’ περίπου, στους 180 βαθμούς στη δεύτερη θέση από κάτω. (Τσεκάρουμε με οδοντογλυφιδα αν ψηθηκε). Γυρίζουμε θερμοκρασία μόνο κάτω και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά. 
Μόλις βγει από το φούρνο ρίχνουμε σιγά - σιγά το γάλα από πάνω να πάει παντού. Αμέσως μετά ρίχνουμε κουταλιά - κουταλιά το σιρόπι (κρύο σιρόπι, ζεστό γλυκό). 
Όταν πιει όλο το σιρόπι και κρυώσει καλά κόβουμε σε κομμάτια.
Σερβίρουμε με φυστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο και παγωτό καϊμάκι.