Categories

Τούρτα σοκολάτα

Φ Α Ν Τ Α Σ Τ Ι Κ Η ! ! !

Παντεσπάνι σοκολάτας
Υλικά
1 ποτήρι άχνη γεμάτο
4 κ.σ. αλεύρι
4 κ.σ. κακάο
1 μπέικιν
6 αυγά

Εκτέλεση
Χτυπάμε τους κρόκους με άχνη μέχρι να ασπρίσουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι ανακατεμένο με το κακάο και το μπέικιν. Τέλος ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα. Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί (26 cm διάμετρος) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 23’ στους 200 βαθμούς. (Για να πετύχει το φούσκωμα ψήνουμε πάντα σε φούρνο πάνω-κάτω). Αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε τρία ίσα μέρη (καλύτερα την επόμενη μέρα).

Κρέμα σοκολάτας
Υλικά
8 ασπράδια
8 κ.σ. άχνη
1 ½ κ.σ. κακάο (γεμάτη)
1 κουβερτούρα 250 γρ.
1 βανίλια
1 κρέμα γάλακτος χτυπημένη με 2 γεμάτες κ.σ. άχνη

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα. Συνεχίζουμε ρίχνοντας τη ζάχαρη, τη βανίλια και το κακάο να γίνει η μαρέγκα σφικτή. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 1’20’’ και μόλις κρυώσει ελαφρά τη ρίχνουμε σιγά-σιγά στη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά. Τέλος προσθέτουμε τη σαντιγύ καλά χτυπημένη (κρατάμε λίγο για γαρνί αν θέλουμε).

Σιρόπι για το παντεσπάνι
Υλικά
2/3 φλυτζάνας νερό
3 κ.σ. ζάχαρη
1 φλυτζανάκι του καφέ λικέρ

Εκτέλεση
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 3’, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το λικέρ. αφήνουμε να κρυώσει.

Επικάλυψη
Υλικά
100 γρ. Κουβερτούρα
100 γρ. Γάλα
2 κ.σ. κακάο

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε την κουβερτούρα με το κακάο στο γάλα έως ότου λιώσει και μόλις χλιαρύνει γαρνίρουμε την τούρτα.

Διακοσμούμε με ό,τι θέλουμε: 
Ροζέτες σοκολατένιας σαντιγύ με κερασάκια μαρασκίνο ή τυλίγουμε την τούρτα γύρω γύρω με σοκολατάκια (αυτά που έχουν και φιγούρες επάνω) και από πάνω ξύσμα σοκολάτας γάλακτος ή ό,τι άλλο έχει η φαντασία μας...