Categories

Παντζαροτηγανίτες


Πεντανόστιμη συνταγή της Ντίνας Νικολάου που παρουσιάστηκε στην εκπομπή “Νηστικοί πράκτορες” στις 8/11/2011
Προετοιμασία :20 λεπτά
Τηγάνισμα:10 λεπτά

Υλικά για 4 μερίδες

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
2 φλιτζάνια ωμό παντζάρι τριμμένο
1 φλιτζάνι γάλα
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
1 φλιτζάνι τυρί κασέρι τριμμένο
½  κ. γλ. ρίγανη αποξηραμένη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μισό φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό
Ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ενώνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το γάλα,  και το αυγό και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιήσουμε το μίγμα. Τηγανίζουμε το μίγμα ρίχνοντάς το κουταλιά κουταλιά μέσα σε καυτό ελαιόλαδο ή σπορέλαιο. Υπολογίζουμε 3 με 4  λεπτά από κάθε πλευρά. (Δεν ψήνονται μέχρι μέσα, αλλά κρατιούνται ζουμεροί στο κέντρο). Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγουν τα πολλά λάδια. Σερβίρουμε τις τηγανίτες  ζεστές ή κρύες.

Συνοδεύουμε με σάλτσα γιαουρτιού που έχουμε φτιάξει με γιαούρτι, πετιμέζι, ξύδι και λίγη κρέμα σκόρδου. Γαρνίρουμε με φρέσκια ρίγανη.

Παραλλαγή : Στη θέση του κασεριού μπορούμε να βάλουμε μοτζαρέλα ή φέτα.

Για καλύτερη εμφάνιση βάζουμε τσέρκι με όποιο σχέδιο θέλουμε μέσα στο τηγάνι με το καυτό λάδι, ρίχνουμε μέσα 1 κουταλιά γέμιση και τηγανίζουμε.