Categories

Σαλάτα Τούρτα



Υλικά για μια πιατέλα
3 πατζάρια βρασμένα να κρατάνε (μετάφρασις=όχι νιανιά). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κονσέρβα χωρίς ξύδι ή από Σ.Μ. βρασμένα και συσκευασμένα.
10 μέτρια καρότα να κρατάνε
8 μέτριες πατάτες
1 βάζο μαγιονέζα
αλάτι κατα βούληση
1 αυγό σφιχτό

Εκτέλεση
Σε μια πιατέλα στήνουμε ένα τσέρκι (το εξωτερικό μέρος από φόρμα με σούστα).

Βράζουμε τα πατζάρια και τα τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη. Αν είναι αλατισμένα τα πατζάρια, στίφτε τα ελαφρά να βγάλουν ζουμιά, γιατί μετά βγαίνει στην πιατέλα (ο παθών, μαθών)
Βράζουμε και τα καρότα και τα τρίβουμε κι αυτά. Τα τοποθετούμε πάνω από τα πατζάρια.
Βράζουμε και τις πατάτες, τις κόβουμε κύβους και τις ανακατεύουμε με το μισό βάζο μαγιονέζα, ή όσο χρειάζεται.
Στρώνουμε κι αυτές πάνω από τα καρότα και βάζουμε λίγη ακόμα μαγιονέζα να καλυφτούν όμορφα.
Τρίβουμε και το αυγό στο ψιλό του τρίφτη.
Τη βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες ή ακόμα καλύτερα ολόκληρη νύχτα. Εγώ την άφησα μια νύχτα.
Όταν βγάλουμε το τσέρκι, (περάστε απαλά το μαχαίρι από τα τοιχώματα, ανοίξτε το και τραβήξτε απαλά προς τα πάνω), βάζετε αν θέλετε μαγιονέζα ολόγυρα από την τούρτα. Εγώ δεν έβαλα για να φαίνονται οι τρεις πάτοι της. Οι περισσότεροι την πέρασαν για γλυκό, ένας μάλιστα μου ζήτησε και κουταλάκι για να τη φάει!!!

ΤΙΡ:
Αν δεν έχει σουρώσει καλά το πατζάρι θα βγάζει συνέχεια ζουμιά στο ψυγείο. Γύρω από το τσέρκι, εξωτερικά, στριμώξτε χαρτί κουζίνας και ελέγχετε κάθε λίγο για αλλαγή. Μην το βάλετε έτσι στο ψυγείο χωρίς χαρτί γιατί την άλλη μέρα θα βρεθείτε προ εκπλήξεως.