Categories

Πατζαροσαλάτα πειρασμός

Συνταγή της πεθεράς μου


ΥΛΙΚΑ
10 μέτρια πατζάρια
4 σκελίδες σκόρδο
1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι (κρατάμε λίγο για γαρνίρισμα) (προαιρετικά 1 κούπα μαγιονέζα)
λίγο λάδι
λίγο αλάτι
1 μεγάλη φλυτζάνα καρύδια κομμένα στα δύο (κρατάμε για γαρνίρισμα)

EKTEΛΕΣΗ
[Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε μαγιονέζα, όση μαγιονέζα βάλουμε τόσο γιαούρτι θα αφαιρέσουμε]
Βράζουμε τα πατζάρια (μόνο τους βολβούς) και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε μεγάλα κομματάκια.  Ανακατεύουμε με όλα υλικά και τοποθετούμε σε σκεπασμένο τάπερ στο ψυγείο. (Την αφήνουμε τουλάχιστον 1 μέρα στο ψυγείο για να πάρει κόκκινο χρώμα η σαλάτα). Λίγο πριν σερβίρουμε την ανακατεύουμε και στολίζουμε με γιαούρτι που έχουμε κρατήσει ή μαγιονέζα και καρύδια