Categories

Χοιρινό με κάστανα


Σπεσιαλιτέ Θεσσαλίας

Υλικά
1 ½ - 2 κιλά χοιρινό μπούτι κομμένο σε μερίδες
2 κιλά κάστανα βρασμένα και ξεφλουδισμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 ποτηράκι λευκό κρασί
3/4 φλιτζανιού λάδι
Πιπέρι, αλάτι
1 ποτήρι ζεστό νερό

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας, το στραγγίζουμε, το κόβουμε σε μερίδες και το σοτάρουμε στο λάδι μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το τσιγαρίζουμε μαζί με το κρέας ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και ένα ποτήρι χλιαρό νερό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1-1 ½ ώρα περίπου. Μόλις το κρέας μαλακώσει, ρίχνουμε τα βρασμένα κάστανα και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5-10 λεπτά ακόμη.