Πανεύκολο φαγητό κατσαρόλας
YΛΙΚΑ
1 πακέτο ριγγατόνι
1 κεφάλι μπρόκολο (500 γρ)
2 ποτήρια γάλα
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. αλεύρι
500 γρ. τριμμένα τυριά (παρμεζάνα, μετσιβόνε, γραβιέρα και
τσένταρ)
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
λίγο αλάτι
1 πακέτο ριγγατόνι
1 κεφάλι μπρόκολο (500 γρ)
2 ποτήρια γάλα
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. αλεύρι
500 γρ. τριμμένα τυριά (παρμεζάνα, μετσιβόνε, γραβιέρα και
τσένταρ)
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
λίγο αλάτι
λίγο μαϊντανό
μανιτάρια (προαιρετικά)
* για πιο απαλή γεύση αντί για αλεύρι βάζουμε κορν φλάουρ ή νισιστέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τα ριγγατόνι σε αλατισμένο νερό.
Ζεματάμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου για 3-4 λεπτά. Καβουρδίζουμε το αλεύρι με το βούτυρο, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, το μπρόκολο και τα ριγγατόνι. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε πάνω από τα ριγγατόνι.