Categories

Σπανάκι ογκρατέν


Το φαγητό παρουσιάστηκε από την Ελένη
Ψυχούλη στην εκπομπή  Chef στον αέρα

Ημερομηνία Προβολής: 22/11/2010

To φαγητό είναι ιδανικό συνοδευτικό για 
ψάρι, ταιριάζει όμως ωραία για με κρέατα.
Επίσης τρώγεται σαν κύριο πιάτο.

ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
1 κιλό σπανάκι
4-5 κλωναράκια μαϊντανό
200 γρ. κεφαλοτύρι
200 γρ. φέτα
2 αβγά
6 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
Μαργαρίνη Βιτάμ
Αλάτι
Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί μαραίνουμε το σπανάκι. Προσθέτουμε το αλάτι και λίγο μαϊντανό. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μαγειρεμένο σπανάκι, τα αβγά, τη φέτα, το κεφαλοτύρι και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Αλείφουμε ένα αντικολλητικό ταψάκι με λίγη μαργ αρίνη και ρίχνουμε μέσα το μίγμα μας. Από πάνω πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και το κεφαλοτύρι. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 15-20 λεπτά. Τρώγεται ευχάριστα ζεστό, αλλά και κρύο σαν τάρτα!