Categories

Σαλάτα του καίσαρα




Υλικά
1 μαρούλι
1 μαρούλι iceberg
2 φιλέτα κοτόπουλο από στήθος σε λωρίδες
1 φλυτζάνι τσαγιού κρουτόν
1 φλυτζάνι τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη (+ φλούδες παρμεζάνας για το στόλισμα)
½ κονσέρβα καλαμπόκι
αλάτι-πιπέρι
ντοματίνια cherry
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μπαλσάμικο

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τα κρουτόν. Κόβουμε σε μικρά κυβάκια 5 φέτες ψωμί του τοστ (κατά προτίμηση μπαγιάτικο). Ρίχνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι 3 κ.σ. λάδι και ρίχνουμε τα κρουτόν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοψήνουμε τα κρουτόν ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να γίνουν τραγανά. Προς το τέλος ρίχνουμε 2 κ.σ. παρμεζάνα, φέρνουμε δύο βόλτες και τα αδειάζουμε σε απορροφητικό χαρτί μέχρι να κρυώσουν.

Σε άλλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 1 κ.σ. λάδι και σωτάρουμε καλά το κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές λωρίδες ή κυβάκια. Μόλις ροδίζει καλά αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε 2 κ.σ. παρμεζάνα και ανακατεύουμε να κολλήσει στο κοτόπουλο. Αφήνουμε να κρυώσει.

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Σερβίρουμε στολίζοντας με τα ντοματίνια και τις φλούδες παρμεζάνας.


* Εναλλακτικός τρόπος για κρουτόν.
Τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί τα κρουτόν και ανακατεύουμε με 2-3 κ.σ. λάδι, λίγο πιπέρι, 2-3 κ.σ.  παρμεζάνα και ψήνουμε σε προθεσμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς ώσπου να πάρουν χρυσαφί χρώμα.