Categories

Στρούντελ με μήλα και σταφίδες


Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Για 6 άτομα

Συνταγή από το φύλλο ΚΑΝΑΚΙ

Υλικά για 1 μεγάλο στρούντελ
  • 1 πακέτο Φ. Βηρυτού ΚΑΝΑΚΙ
  • 8 μήλα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα τριμμένη
  • ½ φλιτζάνι ξανθές σταφίδες
  • 2 κουτ. του γλυκού κανέλα
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • ½ φλιτζάνι γαλέτα
  • 1 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο για τα φύλλα
  • 1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
  • χυμός από 1 λεμόνι


Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα μήλα από τις φλούδες και τα κουκούτσια και τα κόβετε σε μικρότερα κομμάτια. Τα βάζετε σε ένα μπολ και τα περιχύνετε με τον χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Προσθέτετε την καρυδόψιχα, τις σταφίδες, την ζάχαρη, την γαλέτα, την κανέλα, το μοσχoκάρυδο και ανακατεύετε. Ετοιμάζετε και ψήνετε το στρούντελ σε προθερμασμένο φούρνο στους στους 180°  C για 40 λεπτά περίπου. Όταν ψηθεί, το βγάζετε από τον φούρνο και τα πασπαλίζετε με την άχνη ζάχαρη.

Για να φτιάξετε Στρούντελ

Ανοίγετε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας, βουτυρώνετε κάθε ένα από αυτά και τα βάζετε το ένα επάνω στο άλλο





Απλώνετε το μείγμα με τα μήλα κατά μήκος της μία πλευράς και τυλίγετε ρολό, βουτυρώνοντας το φύλλο εξωτερικά καθώς το τυλίγετε.

Λίγο πριν το τέλος, διπλώνετε τις άκρες του ρολού προς τα μέσα και συνεχίζετε το τύλιγμα. Βάζετε το ρολό με την ένωση προς τα κάτω σε ένα ρηχό ταψί και αλείφετε εξωτερικά με βούτυρο.