Categories

Κεφτεδάκια

Πετυχημένη συνταγή



ΥΛΙΚΑ


250 γρ. κιμά από μοσχάρι (διπλοαλεσμένο)
250 γρ. χοιρινό κιμά
1 αυγό
1 ξερό κρεμμύδι (μεσαίο) ψιλοκομμένο
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 κουταλιά σούπας ούζο ή ξύδι λευκό από κρασί

1/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
Ρίγανη (δύο πρέζες)
Αλάτι
Πιπέρι (μαύρο)

προαιρετικά: Δυόσμο (1 κουταλιά της σούπας αν είναι τριμμένος)ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κρεμμύδι.
Μουλιάζουμε 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (
από φρατζόλα, όχι από τοστ) σε νερό. Βγάζουμε την κόρα, με τα χέρια μας τις στίβουμε καλά να φύγει το νερό και τις ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τον κιμά και ζυμώνουμε.
Κάνουμε μία λακούβα στη μέση και ρίχνουμε ένα αυγό (χωρίς το τσόφλι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, 1 κουταλιά της σούπας ούζο ή λευκό κρασόξυδο, δύο γεμάτες πρέζες ρίγανη, μισό κουταλάκι μουστάρδα, δυόσμο (1 κουταλιά της σούπας αν είναι τριμμένος), αλάτι, μαύρο πιπέρι και ζυμώνουμε καλά.
Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά. ΠΡΟΣΟΧΗ. Είναι απαραίτητο βήμα στη διαδικασία για να βγουν όλα τα αρώματα. Για καλύτερο αποτέλεσμα αφήνουμε το μίγμα από την προηγούμενη μέσα στο ψυγείο.
Βγάζουμε το μίγμα και το πλάθουμε σε κεφτεδάκια.
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λάδι και βάζουμε τη φωτιά στο μέγιστο.
Σε ένα βαθύ πιάτο ρίχνουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις, αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια (τηνάζουμε το πολύ αλεύρι) και τηγανίζουμε.

Θέλετε να ξετρελάνετε τους καλεσμένους σας; Κόψτε τυρί γκούντα ή ένταμ σε κύβους, πλάστε τον κεφτέ γύρω από κάθε κομμάτι τυρί και τηγανίστε τον! Καθώς κόβετε τον κεφτέ το τυρί θα τρέχει λιωμένο από μέσα.