Categories

Κοτόπουλο Μπαρδουνιώτικο

(Με κρεμμύδια και τυρί φέτα)



ΥΛΙΚΑ
1 κοτόπουλο (2 κ. περίπου) κομμένο σε μερίδες
1 φλυτζάνι λάδι ελιάς
5 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
250 γρ. ντοματάκια
¼ του φλιτζανιού ξίδι από κόκκινο κρασί
250 γρ. τυρί φέτα κομματιασμένη
αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βγάζουμε τα περιττά λίπη από το κοτόπουλο, το βάζουμε σε ένα μπολ, το αλατίζουμε και το ραντίζουμε με το ξίδι.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τα κρεμμύδια, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα κρεμμύδια να αχνιστούν με το λάδι για 15-20 λεπτά περίπου.
Τα ανακατεύουμε κάθε τόσο για να μην καούν ή κολλήσουν στον πάτο της κατσαρόλας.
Στραγγίζουμε το κοτόπουλο και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας, βγάζουμε τα κρεμμύδια από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα για να αφήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο λάδι.
Δυναμώνουμε τη φωτιά λίγο και σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου λίγα λίγα.
Βάζουμε πάλι τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα και από επάνω ρίχνουμε τα ντοματάκια, το αλάτι και το πιπέρι.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοψηθεί για μια ώρα περίπου ή μέχρι να ψηθεί καλά.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό για να μην καούν το κοτόπουλο και τα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε και την φέτα στην κατσαρόλα.
Σκεπάζουμε πάλι και αφήνουμε να ψηθεί ώσπου να λιώσει η φέτα τελείως και να πήξει η σάλτσα, για άλλα 5-6 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε σκέτο ή με ρύζι.

****Τη διαφορά στη σάλτσα την κάνουν τα αχνιστά στο λάδι κρεμμύδια.