Categories

Αγριογούρουνο με κάστανα και μήλα

Το φαγητό αυτό το μαγειρεύουν
στα χωριά του Κίσσαβου και το
παρουσίασε σε εκπομπή της η
Μυρσίνη Λαμπράκη στις 7.12.2008


ΥΛΙΚΑ
για 8-10 άτομα

1 ½ κιλό αγριογούρουνο
2 κουτ. γλυκ. αλάτι
1 κουτ. γλυκ. πιπέρι
1 φλιτζ. τσαγ. βούτυρο
½ κιλό κρεμμύδια ολόκληρα καθαρισμένα
½ κιλό κάστανα ελαφρώς βρασμένα και καθαρισμένα
8-10 μηλαράκια φιρίκια
1 φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. τσαγ. κρασί κόκκινο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο θυμάρι

Εκτέλεση

Έχουμε μαρινάρει το γουρουνόπουλο από το προηγούμενο βράδι μέσα σε κρασί, θυμάρι, κανέλα, αλάτι, πιπέρι, κρεμμύδια και δάφνη.
Σε ένα τηγάνι ρίχνομε το μισό βούτυρο να ζεσταθεί και σοτάρομε τα κάστανα για 5-6 λεπτά, έπειτα τα αδειάζομε σε ένα μπολ.
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνομε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρομε τα κρεμμύδια ολόκληρα μέχρι να πάρουν χρώμα και τα σβήνομε με το κρασί, τα αφήνομε να πάρουν μία βράση και τα αδειάζομε σε ένα δεύτερο μπολ.
Παίρνομε μία μεγάλη κατσαρόλα και τη τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας, ρίχνομε μέσα το αγριογούρουνο με τη μαρινάδα του και το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι, λίγο θυμάρι και το αφήνομε να σιγοβράσει με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 25 – 30 λεπτά.
Έπειτα ρίχνομε τα κρεμμύδια και «φυτεύομε» μέσα στο κρέας τα μηλαράκια, ρίχνομε λίγο νερό και τα αφήνομε να σιγοβράσουν όλα μαζί για 30 λεπτά.
Στο τέλος λίγο ρίχνομε τα κάστανα, τον μαϊντανό και τα αφήνομε να σιγοβράσουν για 30 λεπτά ακόμα. Σερβίρεται ζεστό.