Categories

Κέικ γεμιστό με κρέμα μασκαρπόνε



Υλικά
Για το κέικ
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 2 φλυτζ. ζάχαρη
  • 1 1/2 φλυτζ. γάλα
  • 4 αυγά
  • 4 κ.σ. κακάο
  • 1 πακέτο φαρινάπ κοσκινισμένο
  • 2 βανίλιες
για την κρέμα
  • 1 λίτρο γάλα
  • 250 γρ. μασκαρπόνε
  • 1 φλυτζ. αλεύρι
  • 1 φλυτζ. ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 4 βανίλιες
Εκτέλεση


Για το κέικ
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει σαν μους. Ρίχνετε τα αυγά και τα χτυπάτε για 5 λεπτά.
Προσθέτετε το γάλα, τις βανίλιες, το κακάο και κουταλιά-κουταλιά το αλεύρι.
Αλείφετε με βούτυρο μια φόρμα για κέικ, ρίχνετε το μείγμα και το ισιώνετε με μια σπάτουλα.
Ψήνετε το κέικ στους 180 βαθμούς, με αέρα, στο μέσον του φούρνου για 40 λεπτά ακριβώς.
Το ξεφορμάρετε και το αφήνετε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.
    Για την κρέμα
    Ζεσταίνετε το γάλα. Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνετε το αλεύρι και τις βανίλιες και συνεχίζετε το χτύπημα.
    Αρχίζετε να ρίχνετε σιγά σιγά το ζεστό γάλα μέχρι να ενσωματωθεί τελείως στο μείγμα.
    Μεταφέρετε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε μέχρι να πήξει.
    Αφήνετε την κρέμα να χλιαρύνει λίγο και ρίχνετε το τυρί. Ανακατεύετε πολύ καλά και την αφήνετε να κρυώσει τελείως.
      Συναρμολόγηση

      Κόβετε το κέικ κατά μήκος σε τρεις δίσκους.

      Βάζετε την πάνω μέρια ξανά στη φόρμα του κέικ. Ρίχνετε τη μισή κρέμα και την απλώνετε να πάει παντού.
                 
      Βάζετε τον δεύτερο δίσκο και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με την κρέμα.
      Τέλος βάζετε και τον τελευταίο δίσκο.

      Βάζετε το κέικ για 1 ώρα στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.

      Ξεφορμάρετε και σερβίρετε.