Categories

Μιλφέιγ

Η αυθεντική συνταγή του περίφημου
Μιλφέιγ Κωνσταντινίδη που παρουσιάστηκε στην τηλεόραση από τον σεφ του ζαχαροπλαστείου Νικόλαο Νερολαδάκη και είναι άπταιχτο!!!
Υλικά για την κρέμα:
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 λιτρο γάλα
  • 4 κρόκοι αυγών (80 γρ.)
  • 100 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 25 γρ. βούτυρο λούρπακ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια σκόνη (6 βανίλιες)
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Υλικά για τη σαντιγύ:
  • 750 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
Χρειαζόμαστε ακόμη:
  • 1 πακέτο σφολιάτα ή 2 πακέτα σφολιατίνια κομμένα στη μέση
  • λίγη ζάχαρη άχνη για την διακόσμηση

      ΕΚΤΕΛΕΣΗ
      1. Κόβουμε την σφολιάτα σε παραλληλόγραμμα 7x11 πόντους, δεν τα τρυπάμε από πάνω γιατί θέλουμε να φουσκώσουν και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά στις αντιστάσεις. Μόλις κρυώσουν τα κομμάτια τα κόβουμε οριζόντια στη μέση.
      2. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα τα 2/3 από το γάλα με τη μισή ζάχαρη και ανακατεύουμε για να μην "πιάσει".
      3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την άλλη μισή ζάχαρη, το αλεύρι και το υπόλοιπο γάλα. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το αλεύρι και ρίχνουμε τους κρόκους. Ανακατεύουμε.
      4. Με μια κουτάλα προσθέτουμε  λίγο - λίγο από το γάλα που βράζει στο μπολ με το αλεύρι ανακατεύοντας γρήγορα
      5. Στην συνεχεία, ρίχνουμε το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα.
      6. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να βράσει και να πήξει η κρέμα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2 λεπτά και απομακρύνουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
      7. Προσθέτουμε το βούτυρο και τις βανίλιες ανακατεύουμε, αδειάζουμε σε μπολ, εφάπτουμε μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα στο ψυγείο.
      8. Αφού κρυώσει η κρέμα, την ανακατεύουμε με 500 γρ. χτυπημένη κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ (χωρίς ζάχαρη). Η κρέμα για την γέμιση είναι έτοιμη.
      9. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε 750γρ. κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη ώστε να φτιάξουμε τη σαντιγύ.
      10. Κόβουμε τα κομμάτια σφολιάτας στην μέση.
      11. Σε μια πιατέλα τοποθετούμε το κάτω μέρος από κομμάτια σφολιάτας, γεμίζουμε ομοιόμορφα με την κρέμα.
      12. Σκεπάζουμε με το πάνω μέρος των κομματιών σφολιάτας.
      13. Καλύπτουμε από πάνω και γύρω γύρω με τη σαντιγύ που έχουμε φτιάξει.
      14. Στη συνεχεία προσθέτουμε τρίμματα σφολιάτας από πάνω.
      15. Τέλος πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.