Categories

Κρέμα λεμονιού

Συνταγή της Αργυρώς
Μπαρμπαρίγου


Αλείφουμε την κρέμα σε ψωμί, 
γεμίζουμε κέικ ή τούρτες, 
γαρνίρουμε τάρτες κ.λπ.

ΥΛΙΚΑ
1 μεγάλο αυγό (Θερμοκρασία δωματίου)
2 λεμόνια (το ξύσμα)
½ φλ. χυμός φρέσκο λεμόνι
¾ φλ. (3/4 με ένα φλιτζάνι) ζάχαρη
3 κ.σ. βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
¼ κ.γλ. κορν φλάουρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Διαλέγουμε ακέρωτα λεμόνια. Τα πλένουμε και τα σκουπίζουμε καλά. Τα ξύνουμε με μια ξύστρα. Έπειτα τα κόβουμε στη μέση και τα στύβουμε για να χρησιμοποιήσουμε και τον χυμό τους..

2. Σε μικρή κατσαρόλα με χοντρή βάση τοποθετούμε το αυγό και το χτυπάμε με σύρμα να διαλυθεί. Προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε με το σύρμα όλα τα υλικά και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Αυτή η κρέμα απαιτεί συνεχές ανακάτεμα με το σύρμα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου 10΄, έως ότου η κρέμα αρχίσει να πήζει. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε απλά να σιγοβράζει για 1΄, ανακατεύοντάς τη συνεχώς. Την αποσύρουμε από τη φωτιά.

3. Γεμίζουμε ένα μεγάλο αποστειρωμένο βάζο ή 2 μικρότερα με τη ζεστή κρέμα μέχρι πάνω.
Η κρέμα διατηρείται στο ψυγείο για 1½ μήνα.