Categories

Μους Κάστανο



ΥΛΙΚΑ
500 γρ καστανόψιχα
2 ποτήρια γάλα ζεστό
4 ασπράδια αυγού
4 κσ. άχνη ζάχαρη
400 ml κρέμα γάλακτος
2 φύλλα ζελατίνας
6 κσ. Κονιάκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τα κάστανα με το γάλα και τα περνάμε απο το μπλέντερ. Χτυπάμε την κρέμα σε σαντιγύ. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτουμε στο τέλος σταδιακά την άχνη. Ζεσταίνουμε το κονιάκ στα μικροκύμματα και διαλύουμε την ζελατίνα που πρώτα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό. Μέσα στο μπώλ με τον πουρέ κάστανου προσθέτουμε την σαντιγύ μαζί με την μαρέγκα(την μισή ποσότητα) και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Βάζουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και σαντιγύ και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος προσθέτουμε το κονιάκ με την ζελατίνα. Μοιράζουμε το μίγμα σε ποτήρια και αφήνουμε όλο το βράδυ στο ψυγείο.