Categories

Κέικ με κάστανο



Υλικά

200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
300 γρ. ζάχαρη
200 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
4 αυγά
200 γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα (περίπου 300 γρ. ακαθάριστα) ή 1 βαζάκι Κρέμα απο Κάστανα Bonne Mamman
15 ml λικέρ αμαρέτο
30 ml νερό
150 γρ. κουβερτούρα λιωμένη

Εκτέλεση

Χαράζουμε τα κάστανα και τα βράζουμε σε ελαφρά αλατισμένο νερό για 15'. Τα καθαρίζουμε και τα αλέθουμε στο μπλέντερ με 100 γρ. ζάχαρη, το λικέρ και το νερό.

Χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι ν' αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αλεύρι σε δόσεις. Ανακατεύουμε τη μαργαρίνη με τον πολτό κάστανου και τα προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών.

Χωρίζουμε το μείγμα σε δυο ίσα μέρη και στο ένα προσθέτουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα δυο μείγματα ακανόνιστα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε στους 160oC για περίπου 60' ή ώσπου όταν βυθίσουμε ένα μαχαίρι μέσα στο κέικ να βγει καθαρό.
Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε το κέικ για 5 λεπτά να σταθεί, το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα.