Categories

Μπακαλιάρος παστός γιαχνί


Για να ξαλμυρίσει καλά ο μπακαλιάρος του αφαιρούμε το δέρμα και τον κόβουμε σε κομμάτια.
Τον βάζουμε σε νερό που τον σκεπάζει για 12 έως 24 ώρες ανάλογα με το πόσο χοντρά είναι τα κομμάτια που έχουμε.
Στο διάστημα αυτό αλλάζουμε το νερό 4-6 φορές.
Υλικά
1 κιλό μπακαλιάρο παστό (ξαλμυρισμένο καλά)
3-4 κουταλιές λάδι
2-3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
2-3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κομμάτια
1 ποτήρι του κρασιού,άσπρο κρασί
μαϊντανό ψιλοκομμένο(προαιρετικά)

Εκτέλεση
Βάζουμε τον ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο σε κατσαρόλα,τον σκεπάζουμε με νερό και τον αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Στραγγίζουμε τον μπακαλιάρο τον βγάζουμε σε πιατέλα και αδειάζουμε το νερό από την κατσαρόλα.
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε κρεμμύδι και σκόρδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες,το κρασί και την πιπεριά και αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις. Βάζουμε τον μπακαλιάρο στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε το φαγητό μέχρι να μελώσει η σάλτσα του και να ψηθεί το ψάρι μας.
Σερβίρουμε και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό!