Categories

Μωσαϊκό πολίτικο

Συνταγή Τούκου σεφ
που παρουσιάστηκε στην
εκπομπή του Στέλιου Παρλιάρου
σε ταξίδι του στην
Κωνσταντινούπολη

ΥΛΙΚΑ:


450 γρ. μπισκότα πτι μπερ

250 γρ. φρέσκο γάλα

180 γρ. ζάχαρη

125 γρ. βούτυρο λούρπακ
60 γρ. κακάο Παυλίδη
30 γρ. ρούμι
ή κονιάκ (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολ κόβουμε στα τέσσερα τα μπισκότα.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το βούτυρο τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε έως ότου το βούτυρο και η ζάχαρη λιώσουν χωρίς να βράσουν.
Προσθέτουμε το κακάο, αποσύρουμε και προσθέτουμε το ρούμι.
Αδειάζουμε πάνω από τα μπισκότα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία λαδόκολλα και το τυλίγουμε σε ρολό (σαλάμι). Αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες (τουλάχιστον 4-6 ώρες) πριν το σερβίρουμε.



Επικάλυψη σοκολάτας:
1 κουβερτούρα 125 γρ.
1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα φρέσκο
1 κ.σ. βούτυρο

ΜΥΣΤΙΚΑ


Aντί να περιμένετε 4 ώρες για να κρυώσει μπορείτε να το αφήσετε 1 ώρα στην κατάψυξη.

Μπορείτε να το γαρνίρετε με τρούφα ή άχνη ζάχαρη ή επικάλυψη σοκολάτας.
Επίσης μπορείτε να το μετατρέψετε σε σοκολατάκια με επικάλυψη τρούφας.