Categories

Μους λεμόνι


Χρόνος Προετοιμασίας : 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Μερίδες : 4
ΥΛΙΚΑ
  • 300γρ. κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή
  • 3 κρόκοι αυγού
  • 180γρ. ζάχαρη
  • 3 λεμόνια
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 φύλλα ζελατίνας (10γρ.)
  • 3 ασπράδια αυγού
  • Για τη μαρέγκα
  • 2 ασπράδια αυγού
  • 120γρ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στύβουμε τα λεμόνια και κρατάμε το ξύσμα από το ένα. Χωρίζουμε τα αυγά σε ασπράδια και κρόκους. Βάζουμε τους 3 κρόκους και τα 120 γρ. από τα 180γρ. ζάχαρης. Τα χτυπάμε σε δυνατό μίξερ. Το υπόλοιπο της ζάχαρης το ρίχνουμε στα ασπράδια για τη μαρέγκα. Παίρνουμε 2 φύλλα ζελατίνης και τα βάζουμε σε κατσαρολάκι με κρύο νερό για να μαλακώσουν, κατόπιν τη ζεσταίνουμε για να γίνει ένα με το νερό. Ρίχνουμε το χυμό λεμόνι μέσα στους κρόκους και τη ζάχαρη και χτυπάμε στο μίξερ για 5’. Ρίχνουμε τη λειωμένη ζελατίνη στο μείγμα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε . Αδειάζουμε το ξύσμα στο μείγμα και ανακατεύουμε με κουτάλα. Παίρνουμε την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να φουσκώσει και τη ρίχνουμε στο μείγμα μας. Ανακατεύουμε προσεκτικά ώστε τα υλικά να γίνουν ένα. Χτυπάμε τη μαρέγκα με τα αυγά και τη ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε πάλι. Μόλις το μείγμα στέκεται τη σερβίρουμε σε ποτήρια martini. Τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει. Ετοιμάζουμε τη μαρέγκα και την προσθέτουμε στο παγωμένο μούς. Για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα την καψαλίζουμε με φλόγιστρο.
Γαρνίρουμε με γλυκό κουταλιού λεμόνι.