Categories

Κοτόπουλο σαν σούβλας

(με καραμελωμένα καρότα)

H συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη
από την εκπομπή "πρωϊνό mou"

  • 1 κοτοπουλο με την πέτσα (χωρις τα εντοσθια)
  • 7-8φετες μπεικον
  • 1-2 σκελιδες σκορδο
  • Μυρωδικο της αρεσκειας σας (ριγανη, θυμαρι, δενδρολιβανο, μαιντανος ή ριγανη)
  • 1 κ.σ λαδι
  • Αλατι και πιπερι
  • Μισο ξυνομηλο ή 1 κρεμμυδι
Για τα καραμελωμένα καρότα
  • 6-7 καροτα 
  • 2 κ.σ μελι
  • 1 κ.σ βουτυρο
  • Αλατι πιπερι 

Εκτέλεση
  • Περνουμε ενα κοτοπουλο απο τον χασαπη μας και του λεμε να το καθαρσει απο τα εντοσθια και αν μπορει να ανασηκωσει ολη την πετσα στο στηθος και τα μπουτια χωρις να την αφαιρεσει.Αλλιως το κανουμε μονοι μας (γινεται πολυ ευκολα).
  • Πλενουμε το κοτοπουλο και το αλατοπιπερωνουμε μεσα- εξω καλα- καλα.
  • Χτυπαμε στο μουλτι το σκορδο, το μπεικον, το μυρωδικο και το λαδι.
  • Απλωνουμε το μειγμα σε ολη την επιφανεια του κοτοπουλου κατω απο την πετσα του.
  • Μεσα στην κοιλια του βαζουμε το ξυνομηλο ή το κρεμυδι για να κρατησει εσωτερικα το κρεας την υγρασια του και να μη γινει στεγνο και κλεινουμε το κοτοπουλο.
  • Το ακουμπαμε σε μια σχαρα και απο κατω βαζουμε ενα ταψι.
  • Ριχνουμε λαδακι και ακομα εξτρα αλατοπιπερο (η ποσοτητα του αλατιου ειναι σχετικη αλλά κατα τη γνωμη μου το χρειαζεται να ειναι αρκετο για να νοστιμεψει το κρεας ως μεσα).
  • Αν θελουμε βαζουμε λιγο νερο στο ταψακι μας κατω απο τη σχαρα για να μην κολλησει το ζουμι που θα τρεξει.


  • Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 για 2 ωρες περιπου.
  • Το τελευταιο μισαωρο βγαζουμε εξω το ταψι και αδειαζουμε τα υγρα.
  • Ριχνουμε τα καροτακια και τα περιχυνουμε με το μελι και το βουτυρο που εχουμε ζεστανει σε ενα μπρικι μεχρι να παρει βραση.
  • Τοποθετουμε και παλι παο πανω την σχαρα με το κοτοπολυο και συνεχιζουμε το ψησιμο μεχρι να ερθει η ωρα να το βγαλουμε.
Με αυτον τον τροπο το κοτοπουλο γινεται πεντανοστιμο, ζουμερο εσωτερικα και με τραγανη κρουστα σανσουβλας.