Categories

Ρεβανί με ινδοκάρυδο












ΥΛΙΚΑ
8 αυγά
1 βιτάμ (κρατάμε για να αλείψουμε το ταψί)
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια καρύδα ή 1 σακουλάκι των 150 γρ.
½ φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 βανίλιες
1 μπέικιν ή 2 κ.γ. γεμάτα

Για το σιρόπι (βράζουμε 5’ στο δυνατό)
3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
4 φλιτζάνια τσαγιού νερό
χυμό από ½ λεμόνι
Βράζουμε 5’ το νερό με τη ζάχαρη και προς το τέλος ρίχνουμε το λεμόνι

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει. 
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Ρίχνουμε τους κρόκους, μετά το αλεύρι, τις βανίλιες, την καρύδα, το μπέικιν και τέλος τα ασπράδια μαρέγκα. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμενο και αλευρωμενο ταψι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30’- 40’. Σιροπιαζουμε αμέσως το γλυκό με το κρύο σιρόπι κουταλιά - κουταλιά.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του ραβανί με λίγο έξτρα ινδοκάρυδο.